Welkom bij Schmidt B.V.

Het familiebedrijf Schmidt heeft zich vanaf 1976 toegelegd op de productie van kunststof hefschuifdeuren. Een belangrijke mijlpaal was de ontwikkeling van een speciaal, eigen profielsysteem in 1990. Dit was één van de vele innovatieve ideeën die ervoor gezorgd heeft dat SCHMIDT nu één van de toonaangevende specialisten voor hefschuifdeuren in Europa is.
Wij combineren modern design, gekenmerkt door unieke slanke profielen, met topprestaties op het gebied van wind- en waterdichtheid, inbraakwerendheid en warmte en geluidsisolatie.
Onze hefschuifdeuren worden vanwege deze goede isolatiewaarden zelfs toegepast in passiefhuizen en laag-energiewoningen.
Uw hefschuifdeur wordt geheel volgens uw wensen samengesteld.
Door de vlakke aluminium dorpel is hij ook rolstoelvriendelijk.
Onzichtbare elektrische aandrijving en vele andere unieke opties zijn mogelijk.

Kies voor Schmidt, neem met minder geen genoegen!

Hoge wind- en waterdichtheid

Door gebruik van hoogwaardige EPDM-rubbers worden kou of warmte, maar ook geluid, water en stof buitengehouden.

Veiligheid voorop !

Diverse veiligheidspakketten, getest door SKG en ift-Rosenheim.

Nagenoeg alle kleuren

Kwalitatief hoogwaardige folie voor kleurvaste en lange levensduur.

Schmidt hefschuifdeuren zijn er in drie basisuitvoeringen en in vele varianten

Deze 3 basisuitvoeringen zijn in wel 50 verschillende varianten verkrijgbaar.
Kenmerkend voor onze hefschuifdeuren is de uitzonderlijk goede isolatiewaarde. Hierdoor zijn ze, als één van de weinigen in de markt, goedgekeurd voor gebruik in laag-energie woningen en passiefhuizen.
Door gebruik van hoogwaardige EPDM-rubbers worden kou of warmte, maar ook geluid, water en stof buitengehouden.
Er zijn 2 systeemvarianten: de Quinline © 74 en de Quinline © 84.

Het verschil tussen de 2 systemen is de afmeting van het profiel. De Quinline © 84 is zwaarder, is hierdoor geschikt voor zeer grote afmetingen en heeft een nóg hogere thermische isolatie dan de Quinline © 74.

Uitbreidingen op System Quinline © 74 en System Quinline © 84

SCHMIDT hefschuifdeuren zijn standaard compleet. En heeft u aanvullende eisen? Wij bieden een ruime keuze aan uitbreidingen, waaronder de volgende:

Zwarte dorpel

De aluminium onderdorpel is optioneel in een volledig zwarte uitvoering leverbaar.

HFL-verbinding

De hefschuifdeuren van Schmidt zijn ook leverbaar met een HFL-verbinding, deze rechte las lijkt sprekend op die van houten kozijnen.

eVOMATIC ©

eVOMATIC ©: onzichtbare elektromotorische aandrijving, die onzichtbaar in het profiel is geïntegreerd en qua functionaliteit en design een echte revolutie is.

Soft Stop aanslagdemper

Soft Stop zorgt ervoor dat de schuifvleugel zacht afremt en tot stilstand komt vlak vóór het bereiken van de sluitstand en zet hiermee een nieuwe standaard op het gebied van bedieningsveiligheid. Het is een in het profiel geïntegreerde aanslagdemper, aanbevolen vanaf een vleugelgewicht van 150 kg.

Veiligheidspakketten

De standaard beveiliging tegen inbraak is al van een hoog niveau. U kunt deze op uw verzoek nog uitbreiden met b.v. een kamsluiting, uittilbeveiliging, afsluitbare handgreep of extra maatregelen bij de vleugel, kozijn en beglazing.

Electronische inbraakbeveiliging

Ingebouwde en daardoor onzichtbare magneetschakelaar die u kunt aansluiten op uw alarminstallatie.

Draaigreepgarnituren

Er zijn maar liefst 3 designuitvoeringen van de handgreep voor de bediening van uw hefschuifdeur. Deze zijn leverbaar in wit, EV1-geanodiseerd, crèmewit, bruin, zwart, roestvrij staal, messing gepolijst en titaniumkleurig F9.

Géén drempels

Verbeter de toegang met een verlengde draaigreep (40 cm) waarvoor minder kracht nodig is voor het openen en sluiten, of kies voor een andere hoogte van de draaigreep (ca. 85 cm vanaf onderkant schuifvleugel). Hiermee wordt de hefschuifdeur ook voor rolstoelgebruikers goed te bedienen.

Comfortpakket

Dit pakket (aanbevolen voor een vleugelgewicht vanaf 150 kg) bestaat uit een trekveer en een demper voor het comfortabel openen en sluiten van de schuifvleugel. Er is minder kracht nodig voor het openen. De demper zorgt voor een soepel en gecontroleerd zakken van de schuifvleugel.

Vraag uw leverancier naar de hefschuifdeur van:

Tevreden klanten over de Schmidt Hefschuifdeur

Hoor het eens van een ander - of beter nog: word zelf een tevreden eigenaar van een Schmidt Hefschuifdeur!
Een selectie van actuele projecten en renovaties delen we op onze facebookpagina. Daar vindt u ook onze laatste nieuwtjes en recente ontwikkelingen.

Schmidt hefschuifdeur film

Bekijk de film over onze hefschuifdeuren.

eVOMATIC © film

Hier ziet u de film van de eVOMATIC ©: electromotorische aandrijving.